انگور چه خواصی دارد؟ | تغذیه سالم

در گذشته های دور، داروی شیمیایی نبود و اثری از دکترای امروزی هم نبود. در اون زمان مردم واسه مداوای مریضی شون به حکیم مراجعه می کردن. چیزی که در این سری مقالات می خونین، خواص گیاهان دارویی و روش درست کردن غذاها و دسرهای جورواجور با به کار گیری اوناس.

داروهایی که حکیم تجویز می کرد بیشتر داروایی بودن که از دل طبیعت بیرون می اومدن. بقراط، بزرگ ترین حکیم یونانی میگه: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشه». این گفته نشون دهنده اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.

بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی می پردازه. در این قسمت، با خواص انگور و هم روش درست کردن یه پانچ خوشمزه، با به کار گیری این میوه پر خاصیت، آشنا میشیم. در ادامه با ما همراه باشین.

 

درخت انگور رو درخت مو هم می گن. درخت مو درختچه بالا رونده ایست که از دیوار و درختان مجاور بالا میره. ساقه هاش گره دار و برگ هاش متناوب ان. برگای انگور دندانه دار و به رنگ سبز تیره هستن. میوه درخت انگور گوشتی و شیرینه. تموم قسمتای انگور مصرف خوراکی و دارویی داره.

برگ مو دارای ساکاروز و مواد نشاسته ای و تعدادی از اسیدای آلیه. دم خوشه ی انگور تانن، تارتارات پتاسیم و اسیدهای آلی و غوره انگور که ترش مزه س، دارای اسیدهای آلی مانند اسید فرمیک و اسید گلوکولیک و مقداری قنده.

 

در هر ۱۰۰ گرم حبه انگور رسیده مواد زیر هست:

آب (۷۵ گرم)

پروتئین (۱/۳ گرم)

مواد قندی (۲۰ گرم)

کلسیم (۱۲ میلی گرم)

فسفر (۰/۴ میلی گرم)  

آهن (۰/۴ میلی گرم)

سدیم (۳ میلی گرم)

پتاسیم (۱۷۵ میلی گرم)

ویتامین آ (۱۰۰ گرم)

ویتامین ب۱ (۰/۰۵ میلی گرم)

ویتامین ب۲ (۰/۰۳ میلی گرم)

ویتامین ب۳ (۰/۳ میلی گرم)

ویتامین ث (۴ میلی گرم)

 

هسته انگور دارای روغنی به رنگ زرد مایل به سبزه. این روغن بدون بو و دارای طعمی مطبوع بوده و دارای تری گلیسیرید، اسید اولئیک و اسید پالمیکه.

 

خواص دارویی انگور

انگور از نظر طب قدیم ایران، گرم و تره. انگور فایده های درمانی بسیادی داره که به بعضی از اونا می پردازیم.

۱. انگور اخلاط بدن رو متعادل می کنه.

۲. بسیار مقوی و مغذیه و خون رو تصفیه می کنه.

۳. سینه و ریه رو صاف و تمیز می کنه.

۴. این میوه واسه یبوست، ورم معده و روده، سل و مشکی سرفه خوبه.

زیاده روی در مصرف انگور می تونه ایجاد سنگ کلیه کنه.

 

خواص هسته انگور

۱. هسته انگور اسهال رو برطرف می کنه.

۲. ترشح ادرار رو کم می کنه و پس واسه آدمایی که کلیه های ضعیفی دارن، مضره.

 

خواص طبی غوره

غوره از نظر طب قدیم ایرونی، سرد و قابضه.

۱. آب غوره واسه درمان چاقی بیشتر از اندازه خوبه.

۲. غوره پر از ویتامین ثه و بخاطر این در درمان مریضی اسکوربوت که بر اثر کمبود ویتامین ث ایجاد می شه، موثره.

۳. مصرف غوره، گرما و صفرای بدن رو دفع می کنه و روده ها رو ضد عفونی می کنه.

۴. آب غوره تقویت کننده کبده.

۵. اگه گلودرد داره، آب غوره غرغره کنین.

 

در خیلی از نقاط ایران، میوه، ساقه و برگای درخت مو به صورت خوراکی مصرف می شه. معروف ترین کاربرد برگ درخت مو، درست کردن دلمه برگ موه. می تونین از انگور نوشیدنیای سالمی درست کنین که در چربی سوزی و داشتن اندامی متناسب به شما کمک کنه.

 

Recipe

پانچ انگور

بیست دقیقه
سختی ۱ از ۱۰

«پانچا» نوشیدنیای گازدار هستن. این نوشیدنی واسه چربی سوزی به درد بخور بوده و واسه تغییر ذائقه بسیار خوشاینده. 

مواد لازم

  • آب انگور تازه و طبیعی (۴ لیوان)
  • آب گریپ فروت تازه و طبیعی (۱ لیوان)
  • آب لیموی تازه (۲ قاشق سوپخوری)
  • آب گازدار (۲ لیوان)
  • پالپ گریپ فروت یا پوره هلو (۱ لیوان)

راه طبخ

  • آب لیمو، گریپ فروت و انگور رو با هم مخلوط کنین و در جایخی بذارین تا سریع تر خنک شه.
  • آب گاز دار و پالپ گریپ فروت یا پوره هلو رو به نوشیدنی اضافه کنین.
  • نوشیدنی رو خنک سرو کنین. می تونین پانچ انگور رو با گذاشتن برشی از گریپ فروت، برگ نعناع و یا حبه های انگور روی لبه لیوان، تزئین کنین.

 

اگه از خوندن این مطلب لذت بردین می تونین «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزه آسای زردآلو» رو هم بخونین.

مجموعه گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه

whfoods

organicfacts

foodfacts 

kraftrecipes

.

منبع : mybenita.com

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت

  • مطالب در رابطه