انواع عسل طبیعی و خواص درمانی عسل های مختلف | سبزیجات

شکلای جور واجور عسل طبیعی و فایده های درمانی عسلای جور واجور

شکلای جور واجور عسل طبیعی و فایده های درمانی عسلای جور واجور

عسل طبیعی رو میشه خیلی راحت تشخیص داد. عسلا شکلای جور واجور و اقسام مختلفی دارن و بسته به نوع گل متفاوت هستن. اگه می خواین که شکلای جور واجور عسل های طبیعی رو بهتر و بیشتر بشناسین در ادامه این پست سماتک شکلای جور واجور عسل طبیعی و فایده های درمانی عسلای جور واجور رو به شما معرفی می کنه.

عسل طبیعی

عسل ماده شیرین و غلیظیه که به وسیله زنبوران عسل از شهد گلا جمع آوری شده و تغییر شکل پیدا میکنه و بعد در داخل سلولای مومی کندو ذخیره می شه. این عسل به طور کاملً طبیعی و پر از مواد غذایی و زندگی بخش بوده و می تونه تموم نیازای غذایی رو برطرف کنه، چون زنبور تموم املاح و ویتامینای موجود در گل رو به شکل عسل می پروراند و اونو قابل جذب در خون می سازه.

گذشته عسل

گذشته به کار گیری عسل طبیعی همراه با تاریخ خلقت بوده و تقریباً در هر فرهنگی میشه دلایل به کار گیری عسل رو به عنوان یه منبع غذایی دید. در طول چندین هزار سال، تا اوایل قرن ۱۸، عسل منبع اصلی قند مصرفی حساب می شد، اما در چند قرن گذشته همزمان با رشد صنعت نیشکر و چغندر قند، به کار گیری عسل طبیعی به عنوان تأمین کننده اصلی قند خیلی کم شد.

قدیمی ترین فسیل زنبور عسل مربوط به بیست میلیون سال پیشه که در موزه تاریخ طبیعی نیویورک نگه داری می شه ( بیان کننده مقاومت زنبور عسل و یکی بودن با محیط، واسه حفظ باقی موندن اون هستش ) و از اونجا که همه موجودات نتیجه تکامل هستن اینجور حدس زده می شه که گونه های ابتدایی زنبور عسل مربوط به چهل تا پنجاه میلیون سال قبله.

مراحل ساختن عسل

واسه جفت و جور یه کیلوگرم عسل، زنبور عسل ناگزیره ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار بار شهد حمل کنه

اسرار ساختمون و چگونگی عمل زنبور عسل با وجود پیشرفتای علمی هنوز بر زیست شناسا و محققان دیگه مخفی مونده و فقط می دونن که :

زنبور عسل پس از مکیدن شیره گله ها و گیاهان به وسیله خرطوم خود اونو به کیسه عسلی که در شکمه برده و پس از چند عمل شیمیایی شناخته و نا شناخته اونو به مایعی خوشبو و خوش طعم، شیرین، مقوی، نشاط آور و نیکو حضال تبدیل کرده و در سلولهای مومی شکل که از قبل ساخته ذخیره می کنه.

واسه جفت و جور یه کیلوگرم عسل این شهد گوارا، زنبور عسل ناگزیره ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار بار شهد حمل کنه و واسه جفت و جور کردن اون ده میلیون گل رو بازدید کرده و از اونا شهد ( انگبین ) جفت و جور کنه و مسافتی برابر هفت بار دور زمین پرواز کنه. شهدی که بدین روش جفت و جور می شه ۴۰ تا ۸۰ درصد آبه و زنبورداران عسل باید اندازه آب اونو به ۱۸ الی ۲۰ درصد برسانند تا عسل آماده شده بدست آید.

واسه تغلیظ کردن عسل زنبورداران عسل مجبور هستن شهدی رو که روز به کندو حمل کرده و درون سلولهای شون ذخیره کردن شب هنگام دوباره از داخل شون مکیده و وارد کیسه عسلی خود می کنن در اونجا کمی از آب اونو جذب و موادی مثل هورمونا و آنزیما به اون اضافه می کنن و بعد داخل حجره ها می ریزن.

این عمل به وسیله بقیه زنبورها تکرار می شه و مقداری از آب اونم در نزدیکی هوای کندوی عسل که از بال زدن زنبورها ایجاد می شه تبخیر شده و در آخر مواد دیگری مثل اسیدای آلی و مواد ضد عفونی کننده به اون اضافه می کنن. عمل تغلیظ عسل اونقدر ادامه پیدا میکنه تا عسل به غلظت طبیعی خود برسه، اون وقت عسل رو در داخل سلولها ذخیره می کنن و درب اونو با موم می پوشونن اینجوری عسل انبار شده می تونه به مدت طولانی نگهداری شه.

معده زنبور عسل

عسل ماده زندگی بخشیه که از مواد خیلی زیاد زنده گل و گیاه تشکیل شده

زنبور عسل با تموم کوچیکی اش دو معده داره، شهد گله های مکیده شده وارد معده اول می شه که بوسیله دریچه ای به معده دوم مربوطه. معده دوم عملیات گوارشی رو انجام میده.

معده اول رو کیسه عسلی یا چینه دان می گن کلیه مراحل تبدیل شهد به عسل در این معده انجام گرفته و عسل رسیده و آماده شده از راه خرطوم زنبور به سلولهای مومی شکل ریخته می شه. کیسه عسلی به وسیله دریچه ای به معده دوم ( معده اصلی ) می رسه زنبور عسل در صورت ضرورت جهت تغذیه خود با کم فشار بوسیله ماهیچه های دور و برش دریچه رو باز می کنه و از این روش عسل لازم زنبور وارد معده اصلی شده و صرف تغذیه اون می شه و بقیه عملیات از جمله گوارش و دفع مدفوع مربوط به معده دوم زنبور عسله.

بعضی از افراد فکر می کنن که عسل مدفوع یا فضولات زنبور عسله اگه به طور کامل اشتباهه مدفوع زنبور عسل ماده ایه آجری رنگ تا قهوه ای که عموما خارج از کندو دفع می شه و اصلا قابل استفاده نیس اگه عسل محصول داخلی کندو و یه ماده غذایی بوده و با مدفوع زنبور قابل مقایسه نیس. پس عسل نه فقط مدفوع زنبور نیس بلکه هیچ رابطه ای بین عسل و مدفوع زنبور وجود نداشته و نداره.

به هر حال باید دونست که عسل ماده زندگی بخشیه که از مواد خیلی زیاد زنده گل و گیاه ترکیب پیدا کرده نه از فضولات گل یا زنبور.

ترکیبات عسل

ترکیبات یه عسل معمولی بدین صورته:

فروکتوز ۲/۳۸ درصد، گلوکز ۳۱ درصد، آب ۱/۱۷ درصد، مالتوز ۲/۷ درصد، ساکاروز ۱/۵ درصد، املاح معدنی و ویتامین. pH عسل حدود ۳/۷ – ۴/۵ متغیره، پس با وجودی که عسل گاه هاً یه ماده اسیدیه، ولی به دلیل شیرینی خاص حالت اسیدی اون محسوس نیس.

چند ویژگی باحال عسل

◊ عسل هیچوقت فاسد نمی شه، جهت نگهداری احتیاج به یخچال نداره و میشه در دمای اتاق اونو نگهداری کرد.

◊ عسل به خاطر اندازه بالای فروکتوز ۲۵% شیرین تر از قنده.

◊ عسل در درمان آلرژیای فصلی واسه ساکنین مناطقی که عسل از گله های همون منطقه به دست اومده، خیلی خوبه.

◊ عسل تنها غذاییه که به کار گیری اون باعث نابودی چرخه طبیعت نمی شه.

شکلای جور واجور عسل براساس نوع گل

عسل جنگلی از چند نوع گیاه وحشی که هر ساله در مناطق خاصی می رویند به دست میاد

عسل طبق این که واسه کدوم گل باشه، به دلیل ترکیبات داخلی اون گل فرق داره. نتیجه فایده های درمانی عسل هم فرق داره و کلا به سه دسته تقسیم می شه:

• عسل مخلوط: بیشتر عسلای تجاری از این دسته ان که واسه داشتن کیفیت باثبات، نوعای جورواجور عسلای حاصل از گلای جور واجور رو با هم مخلوط می کنن تا به رنگ، طعم، دانسیته و بقیه خصوصیات مطلوب و یکنواخت برسن.

• عسل جنگلی: این نوع عسل از چند نوع گیاه وحشی که هر ساله در مناطق خاصی می رویند به دست میاد و به دلایل آب و هوایی، مزه و طعم اون ممکنه از سالی به سال دیگه فرق داشته باشه.

از این دسته میشه عسل تیره رنگ جنگلی رو در آلمان نام برد که طرفداران خاص خود رو داره. عسلای تولیدشده از جنگل و کوه های اروپایی مرکزی بیشتر از درختان کاج (PINUSSPP) و عسلای حاصل از MANUKA در نیوزلند از گیاه LEPTESPERMUM SCOPARIUM  دارای خاصیت بسیار قوی ضد میکروبیه.

عسل تک گل: این نوع عسل حاصل زنبورهای عسلیه که در منطقه مشخصی نگهداری شدن و تغذیه شون از گرده های یه نوع گله و بیشتر دارای طعم و رنگ مخصوص به خود هستن، مثلا در آفریقای شمالی (مصر) زنبورها در مناطق خاصی دور و بر باغات مرکبات زندگی می کنن و فقط از شکوفه های مرکبات عسل میسازن. به دلیل تنوع زیاد گلایی که زنبور از اونا عسل جفت و جور می کنه، اینجا فقط به فایده های درمانی بعضی از اونا می پردازیم.

فایده های درمانی شکلای جور واجور عسل

عسل به خاطر اندازه بالای فروکتوز ۲۵% شیرین تر از قنده

۱. فایده های درمانی عسل گون

عسل گون مقوی مغز و اعصاب و انرژی زا و تقویت حافظه، واسه کم خونی خوبه، خواب آور، تقویت معده، ملین، مفیدبرای زخمای چشم و دردای چشم، ورم ملتحمه چشم، واسه خشونت سینه و حلق و حنجره، به درد بخور واسه گرفتگی صدا، تقویت روده، درد کلیه، مثانه، مجاری ادراری.

۲. عسل مشکی دانه و خواص دارویی اون

از فایده های درمانی عسل مشکی دانه میشه به این موارد اشاره کرد: عسل سیاهدانه به درد بخور واسه بیماریهای تنفسی، شکم درد، یبوست، به درد بخور واسه دردهای رحمی، نورانی کردن رنگ رو، قانون آور، به درد بخور واسه ضعف عمومی بدن، ازدیاد شیر، رفع سردرد، مقوی مغز و اعصاب.

۳. عسل کنار و فایده های درمانی اون

عسل کنار مقوی و انرژی زا بوده و فعال کننده حافظه و رشد کودکانه. عسل کنار مسهل صفرا هستش و گرما بدن رو فرو می نشاند، موثر و باز کننده گرفتگی هاست. عسل کنار کرم معده و روده رو نابود می کنه و واسه گرم مزاجان خوبه. عسل کنار واسه ناراحتیا و زخم روده، واسه آبله و سرخجه و تشنگی خوبه. دیگه فایده های درمانی عسل کنار اینه که واسه سستی اعضا، تقویت مو، جلوگیری از ریزش مو، تقویت اعصاب و تحلیل ورمای گرم خوبه.

۴. خواص دارویی عسل گشنیز

عسل گشنیز معطر، مقوی، اشتها آور، مقوی معده، رفع سوء هاضمه، باد شکن، نرم کننده سینه، به درد بخور واسه تب، به درد بخور واسه بیماریای عفونی مانند: سرخک و آبله س. عسل گشنیز به درد بخور واسه سرفه و سرما خوردگی است. هم اینکه عسل گشنیز مسکن و آروم بخش،خواب آور، به درد بخور واسه زکام و اسپاسم ماهیچه ای، شیر افزا و دفع کننده سموم بدنه. از دیگر فایده های درمانی عسل گشنیز که میشه نام برد اینه که واسه تبای رماتیسمی، تنگی نفس، آفت دهن خیلی خوبه. هم اینکه عسل گشنیز خواب آور بوده و واسه آفت دهن، تقویت لثه، صفرا، و ناراحتی روده و حافطه به درد بخوره.

۵. خاصیت درمانی عسل اقاقیا

عسل اقاقیا مقوی و انرژی زا بوده و باعث تقویت حافظه می شه. عسل اقاقیا نشاط آور و بسیار معطره. هم اینکه این نوع عسل واسه ناراحتیای صفرا، کم خونی، عفونتای خانوما، ناراحتیای چشمی، رشد کودکان خیلی خوبه. عسل اقاقیا آروم بخش واسه بزرگ هرساله و اگه با سیب مصرف شه بهترین آنتی بیوتیک بوده و واسه سرما خوردگی خوبه.

۶. عسل چند گیاه(قنقال، مریم، گلی و..)

خواص دارویی عسل چند گیاه؛ ضد سرفه، نرم کننده سینه، ضد ترشی معده، ورم روده، تب بر، ضد اسهال، ضد عفونی کننده دستگاه گوارشی، مقوی اعصاب.

۷. فایده های درمانی عسل یونجه

عسل یونجه نشاط آور بوده و به آدم آرامش میده

عسل یونجه مقوی مغز و اعصاب بوده و حافظه رو زیاد می کنه، شامل بیشترین ویتامینای (A) و (K) رو داره و واسه آدمایی که خون ماغ می شن بسیار نافعه.

عسل یونجه بسیار خوش عطر و طعمه. ملین و خون ساز است، بند آورنده خون روش. عسل یونجه تحلیل برنده ورمای بدنه. این عسل واسه مشکلات عادت ماهیانه خانوم، آدمایی که دچار لرزشای اندام شدن خوبه. هم اینکه عسل یونجه نشاط آور بوده و به آدم آرامش میده.

۸. عسل مرکبات و خاصیت دارویی اون

فایده های درمانی عسل مرکبات؛ عسل مرکبات تقویت کننده حافظه، انرژی زا، مقوی معده و باد شکنه. این نوع عسل واسه کمبود ویتامین (سی)، ناراحتیای صفرا، کرمای روده و سرطانای معده به درد بخوره. عسل مرکبات نرم کننده سینه بوده و واسه سرما خوردگی، کاهش ورم های بدن خوبه. این عسل تصفیه کننده خون، اشتها آور، مسکن و به درد بخور واسه سکسکه س، هم اینکه این نوع عسل از شکلای جور واجور سرطانا پیشگیری می کنه و باعث کاهش کلسترول می شه.

۹. خواص  عسل آویشن

عسل آویشن انرژی زا، مقوی مغز و اعصاب و تقویت کننده حافظه س. این نوع عسل واسه عادتای ماهیانه دردناک، دردهای شکمی و روده، سرفه و گلو درد و واسه دیابت خوبه. عسل آویشن هم اینکه، واسه عفونتای عمومی بدن نافع و واسه پانسمان زخم های بستر بسیار نافعه.

۱۰. خواص عسل جعفری

عسل جعفری؛ مقوی، انرژی زا و خواب آور بوده و تقویت کننده مغز و حافظه س. عسل جعفری اخلاط لزج رو قطع می کنه و باعث کاهش نفخ می شه. این نوع عسل واسه گرفتگی عروق، ناراحتیای کبدی، طحال، ناراحتیای روده و دیابت خوبه. عسل جعفری هم اینکه قانون آور و  اشتها آوره.

۱۱.فایده های درمانی عسل آفتاب گردان

 

آفتابگردان واسه آرامش سرفه و سرما خوردگی خوبه

عسل آفتابرگردان؛ مقوی، انرژی زا و تقویت کننده حافظه س، هم اینکه مدر و نرم کننده سینه س. عسل آفتابرگردان واسه ناراحتیای برونشا، ناراحتیای حنجره، صاف کردن صدا، ناراحتیای ریوی، واسه آرامش سرفه و سرما خوردگی خوبه. عسل آفتابرگردان می تونه سموم رو خنثی کنه.

۱۲. خواص  عسل بابونه

عسل بابونه واسه التهاب مغز، احتقان ریوی، شکلای جور واجور ورمها، کاهش تب، میگرن، سردرد، آرتروز، کاهش حساسیت، کاهش پزوریازیس، اسپوندلیت آنکلوزان، دردهای دوران پریود، ناراحتیهای زنونه و یائسگی، آلرژیا، فشار خون و دردهای استخوانی به درد بخوره.

عسل بابونه آروم بخش، بر طرف کننده سرگیجه، سوء هاضمه، ناراحتیای کبد، ناراحتیای روده، درد و ورم مثانه، ورم طحال، معده درد، بی خوابی، ناراحتیای ریه، دفع کرم کدو در کودکانه. عسل بابونه واسه درمان سرما خوردگی، رماتیسم، غلظت خون، نفخ معدهمفید بوده و ضد عفونی دهن و دندون هستش. این نوع عسل هم اینکه واسه شستشو و پانسمان زخما، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت مغز و حافظه، ترشح شیر در خانمای شیرده، ورم پرستات، زخمای دهن و کولیت به درد بخوره.

ویژگیای منحصر به فرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *