انواع شیرین کننده های طبیعی را بشناسید! | تغذیه سالم

وقتی که صنعت قند به دنیا اومد شکلای جور واجور شیرین کننده ها تولید شدن اما به دنبال اون شکلای جور واجور مریضی ها از جمله مریضی دیابت،مریضی قلب،مریضی چاقی به آدم منتقل شدن.

شیرین کننده های طبیعی

اگه بخوایم از نظر سالم بودن به شیرین کننده ها نگاه کنیم شک نداشته باشینً می دونیم که شیرین کننده های طبیعی منبع سالمی از قند هستن که سالیان زیادیه مصرف می شن. وقتی که صنعت قند به دنیا اومد شکلای جور واجور شیرین کننده ها تولید شدن اما به دنبال اون شکلای جور واجور بیماریا از جمله مریضی دیابت،مریضی قلب،مریضی چاقی به آدم منتقل شدن. شیرین ‏کننده‏ ها در چهار گروه اصلی طبیعی، مصنوعی، تصفیه شده و الکل ‏های قندی طبقه‏ بندی می ‏شن. شیرین کننده ‏های طبیعی از سالم ‏ترین منابع قندی هستن که گذشته مصرف طولانی دارن.

با تولد صنعت قند و تولید شکلای جور واجور تصفیه شده شیرین کننده ‏ها مصرف این مواد زیاد شد ولی گسترش مریضی ‏های قلبی و عروقی،چاقی،دیابت و بقیه مشکلات متابولیکی که به دلیل ایجاد تغییرات فرار ناپذیر در روش زندگی آدم‏ ها بروز یافته‏ ان، موجب شد تا بشر به جایگزینی مواد شیرین‏ کننده مصنوعی روی بیاره. این مواد انرژی زیادی تولید نمی‏ کنن و بعضی از اونا بدون اون که وارد روند سوخت و سازبدن شن دفع می ‏گردند.

تولید این مواد امکان جفت و جور نوشابه‏ ها،شکلات‏ها و مرباهای رژیمی رو واسه مصرف بیماران دیابتی و افراد چاق جفت و جور کرده ولی در بحث مصرف این مواد، مسئله خطرات احتمالی اونا در سلامتی آدم هم مهم بوده. این مواد باید پس از تایید و تصویب کاربرد در مواد غذایی به عنوان افزودنی در صنایع غذایی استفاده شن.

شکلای جور واجور شیرین کننده های طبیعی

آماساک

یه شیرین ‏کننده طبیعی ژاپنیه که از تخمیربرنج قهوه ‏ای شیرین به دست می‏ آید.

این نوشیدنی زود هضم واسه تغذیه ورزشکاران استفاده شده و در پخت و پز و نانوایی هم کاربرد داره.

مالت جو

شیرین ‏کننده‏ ای سنگین و تیره رنگه که از جو به دست می ‏آید. طعم مالتی داشته

و به صورت پودر یا مایع عرضه می ‏شه. این ماده به عنوان تنظیم ‏کننده وضعیت روده استفاده شده و دیرهضم می‏ باشه.

شربت برنج قهوه ‏ای

شیرین‏ کننده ‏ای سنگین با طعمی ملایمه که از برنج قهوه ‏ای جفت و جور می‏ شه.

قند خرما

شیرین کننده ‏ای پودری شکله که از دانه‏ های خشک خرما جفت و جور و عرضه می‏ شه.

فروکتوز

تحت نام لوولوز و قند میوه هم شناخته می ‏شه.

میوه‏ هابه طور عادی بین ۱ تا ۷ درصد فروکتوز دارن.

این قند ۴۰ درصد وزن خشک عسل رو هم تشکیل می‏ دهد.

شیرینی این ماده پس از حل شدن در آب به سرعت کاهش می ‏یابد.

وجود مقادیر زیاد فروکتوز تو یه محصول موجب ایجاد طعم و مزه تند و سوزاننده می‏ شه.

این قند بدون نیاز به انسولین متابولیزه شده و شیرین ‏ترین قند ساده به حساب می‏ آید.

عادی ‏ترین منبع جفت و جور اون در اروپاکاسنیو سیب‏ زمینی ترشیه.

به دلیل محلول بودن زیاد اون معمولا به صورت شربت غلیظ استفاده می ‏شه.

شربت غلیظ میوه

از مخلوط شربت‏ هایگلابی، انگور، آناناس و هلو به دست می ‏آید و جهت افزایش طول عمر نگهداری اون، باید به صورت فریز شده نگهداری شه.

شفا آنلاین

شکلای جور واجور شیرین کننده های طبیعی رو بشناسین!

برچسبا:

برنج قهوه ای

شیرین کننده

قند خرما

.

منبع :